Skip to content
Menu

Studiereis San Juan

Hoe is het ontstaan?

SPAANS LEREN OP EEN LEUKE EN UNIEKE WIJZE

Eénmaal per jaar, meestal eind april, wordt er een studiereis van een week naar Spanje georganiseerd. Er worden lessen gevolgd bij een taleninstituut ter plaatse. Uiteraard worden er ook excursies gemaakt en wordt er lekker gegeten…

Er zijn in het verleden reisjes geweest naar Salamanca, Málaga, Barcelona en Madrid. In april 2008 zijn we in Valencia geweest.

In april 2012 hebben we voor het eerst een studie-midweek in Nederland georganiseerd.
Daarvoor hebben we een groot en luxe familiehuis gehuurd.
Na het gezamelijk ontbijt, werd er les gegeven van 10.00 tot 13.00 uur. Later in de middag waren er ook nog luistervaardigheden. Na een heerlijke (per toerbeurt bereide) maaltijd hebben we ’s avonds naar een Spaanstalige film gekeken. De midweek werd afgesloten met een heerlijke maaltijd in een Spaans restaurant.
Al met al waren het leerzame en leuke dagen!!

SPAANS met de mensen van San Juan (Spaanse Pyreneeën)
Spaans met de mensen van San Juan is: samen met de mensen van een gastvrij bergdorp toepassen wat je bij Espalmía hebt geleerd. Door het contact met de bewoners, in en buiten de lestijden, komt ieder vooruit met het spreken en verstaan van het Spaans.
Roberto Serrano, docent Spaans en andere bewoners van San Juan de Plan werken samen met Marjanne Haitsma (conTacto Spaans leren) mee aan dit programma, dat in 2014 voor het 13e achtereenvolgende jaar plaatsvindt.
Per week zijn er vijf ochtendbijeenkomsten waarin u uw gesprekstechnieken en woordenschat ophaalt en vijf middagactiviteiten met diverse mensen uit het dorp, zoals wandelen, koken met de kok van het familiehotel, roofvogels spotten, dansen etc. U logeert bij de mensen thuis of in een appartement / hotel. Familie en/of vrienden kunnen mee voor vakantie in deze schitterende
omgeving.
Dit programma sluit aan op het aanbod Spaans van Espalmía. Minimaal is nodig dat u niveau A 1 van het Europees Referentiekader voor talen beheerst. Ook meer gevorderden kunnen deelnemen: ’s morgens en ’s middags werken we op twee niveaus. U kunt 5, 10 of 8 programmadagen deelnemen; wie 8 dagen deelneemt, heeft, naast het weekend, 2 dagen ter eigen invulling, bijv. in de 2e week.

Data: 6-12 en/of 13-19 juli ’14. Prijs: € 245 / 359 / 449, voor resp. 5 / 8 / 10 programmadagen, bij vóórinschrijving t/m 1 apr. ’14. Deze prijzen gelden voor ontvangers van de Nieuwsbrief van conTacto; voor Espalmía-cursisten geldt een korting van 10%.
Meer info op www.contactospaans.nl, via de docente, Marjanne Haitsma, tel. 030-6379358 en via Mirella, die vorig jaar delen van het programma meemaakte met haar cursisten.
Bij voldoende belangstelling geeft conTacto jaarlijks een conversatiegastles in Deventer, voor cursisten van Espalmía, voorafgegaan door een korte presentatie. De gastles is gebaseerd op Spaans met de mensen van San Juan.

Al met al was de afgelopen studiereis zeer geslaagd! Het is een superleuke manier om je kennis van het Spaans in de praktijk te brengen, juist door de activiteiten met de bewoners van San Juan.

Het is de bedoeling om in 2019 wederom naar San Juan te gaan!

Maar ook buiten de studiereis om is San Juan een heerlijk dorp om naar toe te gaan.
Het is een prachtige omgeving, waar je heerlijk kunt ontstressen!
Op internet is allerlei informatie te vinden over San Juan, de Sobrarbe, het park Posets, de nabijgelegen dorpjes, zoals Gistaín (waar je bij Casa Petrís heerlijk kunt eten!).

In San Juan zijn er verschillende mogelijkheden tot overnachting, bijvoorbeeld:

Casa Remondillo (Adolfina)
Casa Campolé (José)
Hotel Casa Anita (Ana Marí)

Voor meer informatie over ConTacto: www.contactospaans.nl
Voor meer informatie over Fabirol: fabirol.com

Ook via Facebook zijn verschillende pagina’s te vinden die verwijzen naar lokale accomodaties etc.