OVER A.C.E./SHIN

A.C.E. staat voor AnimalCare España/ SHIN (Spaanse Honden In Nood).
A.C.E./SHIN zet zich in tegen het mishandelen en doden van (zwerf)honden in Zuid-Spanje.
Met de medewerking van ruim 250 vrijwilligers in Nederland, Belgie, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken en Spanje, proberen wij deze honden van een zekere dood te redden, op te vangen in onze Refugio en op een zorgvuldige wijze een nieuw tehuis voor hen te vinden, een Gouden mand.
Inmiddels hebben wij al meer dan 13.000 honden een nieuw leven kunnen geven en is onze stichting een van de grootste in Spanje.

Onze Refugio (asiel) huisvest per maand 350 honden en al deze honden krijgen dag in dag uit de verzorging die zij nodig hebben, zoals voedsel en medisch zorg.
Elke hond, ziek, oud of met een handicap krijgt bij A.C.E./SHIN een eerlijke kans. Een kans die deze stakkers in de vreselijke dodingsstations niet krijgen.

Enkele van onze doelstellingen zijn dan ook:

  • De wreedheden in Spanje die nog dagelijks plaatsvinden onder de aandacht te brengen
  • Te strijden voor een betere wet- en regelgeving en de uitvoering hiervan
  • De hondenverkoop in winkelcentra, op stranden en markten te laten verbieden
  • Verplichte castratie/sterilisatie voor de honden die via een asiel of dodingsstation worden herplaatst
  • Voeding en medische zorg in de dodingsstations.

Omdat wij van mening zijn dat de hondenpopulatie sterk moet krimpen, wil het welzijn van de honden verbeteren, geven wij voorlichting aan de plaatselijke bevolking om hen het belang van castratie/sterilisatie te laten inzien. Wij nodigen plaatselijke scholen uit om kinderen te leren hoe met honden om te gaan en niet in een opwelling een pup aan te schaffen omdat het een leuk speeltje is. A.C.E./SHIN wil dan ook het goede voorbeeld geven door al haar honden, indien leeftijd en gezondheid dit toelaten, gecastreerd/gesteriliseerd naar hun nieuwe baasje te laten vertrekken.
Ook stelt A.C.E./SHIN de plaatselijke bevolking in staat tegen kostprijs hun hondje te laten steriliseren of castreren.

Wilt u één van onze honden een gouden mand geven? Bezoek dan onze database.
Daar vindt u alle informatie en foto’s over de honden die ter adoptie zijn.

Tevens is er de mogelijkheid om virtueel (=financieel) te adopteren.

Vlieg een hond naar een Gouden Mand!
U kunt vanuit Malaga een hond mee laten vliegen. Dit is eenvoudig en voor u zijn er geen kosten aan verbonden.

Hoe werkt het?

Als u vanuit Malaga vliegt op de luchthavens Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven of Zaventem, kunt u honden meenemen. Onze honden mogen namelijk alleen onder begeleiding vliegen. Zodra wij uw vluchtgegevens ontvangen hebben, reserveren wij voor de honden plaatsen in hetzelfde vliegtuig. Eén van onze medewerkers zal de honden inchecken op Malaga en u de papieren overhandigen. Aangekomen op uw bestemming, wacht u tot de kooien met de honden bij de band worden afgeleverd. U neemt de kooien mee langs de douane.

Na de douane zal een vrijwilliger klaarstaan om de kooien en papieren in ontvangst te nemen. De vrijwilligers zijn herkenbaar aan de groene bodywarmers met daarop het logo van ACE | SHIN. Voor u heel simpel, voor onze honden een nieuw leven! Voor meer informatie en boekingen kunt u contact opnemen met:

  • voor België: Ann Vergeylen via vluchtenbe@ace-charity.org;
  • voor Nederland: Nils Vogelzang via vogelzang_n@hotmail.com of tel. 0031 622 723 427;
  • voor overige landen: via de Hoofdverantwoordelijke van het land waarin u woonachtig bent.

MIJN ERVARING ALS VLUCHTBEGELEIDING VOOR HET ACE /SHIN

Casper Moerbeek
La semana pasada estuve en Málaga, La semana antes estuve en nuestra casa en Alicante. El jueves, 28 de marzo, volé a Alicante, Jantine me recogió del aeropuerto. Juntos celebramos los días de Pascuas. Pasamos algunos días agradables; andar, comer, visitar mercados, con una amiga y con mis suegros.

Un par de días no hacía buen tiempo, pero hacía muy buen tiempo los otros días, casi verano. Maravilloso para organizar una barbacoa, almorzar en una terraza y tomar sol.

El día después de Pascuas llevé a Jantine al aeropuerto y conducí a Marbella, cerca de Málaga. Un trayecto de casi de 600 kilómetros en un paisaje magnífico; Sierra Nevada, Granada, Santa Fe. Conducí más o menos 5 horas.

En Marbella fui a un amigo, el día después vinieron 2 otros amigos. ¿Qué haríamos? Jugar al golf naturalmente, 4 días. Muy agradable, pero los primeros 3 días llovía mucho. En Holanda el tiempo hacía más mejor.

Pero tenía una misión adicional. Me había matriculado en ACE para llevar perros a Holanda en el avión.

ACE En 1999 Fabienne Paques fundó una perrera. Fabienne recoge los perros que viven en la calle y que no tienen amo. Si Fabienne no ayuda los perros, el ayuntamiento los mata.

En Holanda y Bélgica se puede adoptar los perros. Por el sitio web de ACE, amos nuevos pueden eligir un perro. Después de matrícula, un colaborador de ACE visita a los amos nuevos e inspecciona la casa nueva y a los amos nuevos. Si la evaluación es positiva, se transportan los perros a Holanda o Béligca.

Se lo hace con voluntarios, gente que vuele de Málaga a Holanda o a Bélgica. ACE reserva en el ticket del voluntario el viaje de un o más perros y arregla el check inn. El voluntario recibe la documentación del perro y en Holanda debe recoger el perro de la cinta transportadora y llevarlo a pasar la aduana. Ahí está una persona de ACE para recibir el perro, las más veces con los amos nuevos.

El voluntario no necesita pagar nada, solo le cuesta un poco de trabajo y tiempo.

El sábado por la noche fui al aeropuerto. La señora de ACE estuvo en el mostrador de Transavia y facturó los perros para mí. Tambien llevó los perros al punto de cargo especial. Tenía 4 perros en 2 cajas grandes de plástico. Los perros viajaban en el avión en una bodega de animales con presión atmosférica.

En Rotterdam recibí los perros por una puerta especial para cargo anormal. Después de pasar la aduana, encontré a la señora de ACE en Holanda. Ahi estaba esperando con los amos nuevos. En 2 minutos transmití los perros. Muy gracioso a ver los felices amos nuevos y sus hijos.

Una pena pequeña para mí, un gusto grande para los amos y una bendicíon para los perros!
http://ace-charity.org

Rob Peelen
Mijn ervaring als vluchtbegeleider voor ACE Charity
Ik heb mij via email in contact gesteld met ACE en gegevens van mijn vlucht uitgewisseld. Daardoor kan ACE de honden bijboeken en voor de betaling zorgdragen.

Op het vliegveld ontmoeten wij de Spaanse vertegenwoordiger samen met twee Nederlandse stagiaires. Dat was wel heel makkelijk. Zij begeleiden de honden door de incheck en ook door de douane. Wij krijgen de eigendomspapieren en de vrijwaringsbewijzen voor de honden mee. Daarna gaan wij gewoon door als anders.Op Schiphol aangekomen, verwijst een baliemedewerker mij naar de liften die in de bagagehal uitkomen. Daar komen de twee benches met de honden inderdaad aan. Eigenlijk nauwelijks later dan onze koffers. Er stond geen douane, dus we liepen gewoon door naar de aankomsthal. Daar werden wij opgewacht door een Nederlandse vertegenwoordiger van ACE, samen met de toekomstige eigenaren van de honden. Je kunt je voorstellen dat met smart werd uitgekeken naar onze komst!! Na een korte check worden de honden uit de benches gehaald en verenigd met hun zeer blije baasjes. Erg leuk om even bij te blijven.

Al met al, het kost nauwelijks tijd of inspanning en je maakt er mensen en honden blij mee. DOEN ALS JE DE KANS KRIJGT!!!!

Brigitte Kroeze
Vluchtbegeleider voor ACE Charity
Alles is prima verlopen. We kregen 4 hondjes mee. Op Malaga airport stond Fabiënne met een andere dame al bij de incheckbalie te wachten met op de kar de benches. Bij aankomst op Schiphol moesten we helaas bijna een uur wachten op de komst van de hondjes. Daar hadden we niet helemaal op gerekend. We waren geland om 23.05 en rond 24.00 uur kwam er een medewerker van het vliegveld ze brengen. Maar de ontvangst in de aankomsthal was erg leuk!

De adoptanten maakten foto’s en in een rustige hoek werden de hondjes uit de benches gehaald. We werden door allen heel bedankt voor onze bijdrage. Ondanks de wachttijd kan ik het iedereen aanraden om te doen!!!

Contactgegevens

Cornelis Lelylaan 2
7424 CD, Deventer
0617682771
spaanseles@espalmia.nl

Espalmía © 2021. Alle rechten voorbehouden.