Spaanse les - Espalmía
Instituut voor Spaans
onderwijs en vertalingen

Espalmía

Contact

Espalmía
M.D.C. Rothengatter-Oosterveen
Cornelis Lelylaan 2
7424 CD Deventer
Nederland

0570 651896
06 17682771

Beoordelingen via Marktplaats

35x positief 0x negatiefSpaanse les in Deventer

Geplaatst door Céline op 19 jan. '15 | 7.5 jaar actief op Marktplaats
Spaanse les bij "Espalmia" is echt heel leuk en leerzaam. De lessen worden op een enthousiaste en duidelijke manier gegeven en er wordt aan alle aspecten aandacht besteed. Na 13 weken les te hebben gehad ben ik alleen een weekje naar Valencia gegaan, en daar kon ik me al best goed redden! Als je spaans wil leren op een leuke en leerzame wijze ben je hier aan het goede adres, voor jong en oud!

Spaanse les bij Espalmia in Deventer

Geplaatst door jurgen op 05 jan. '15 | 9 jaar actief op Marktplaats
Mirella heeft haar cursussen Spaans heel leuk opgezet: vanaf het begin ligt de nadruk op de praktijk en zich kunnen redden in het Spaans met de kennis die je tot dan toe hebt opgedaan. De sfeer is goed en er wordt veel gelachen. Ik vind het zelf belangrijk om ook vooruit te kunnen in een redelijke tempo, en hier heeft Mirella een indrukwekkend gevoel voor. Ze benadert elke cursist op zijn/haar niveau en komt tegemoet met de juiste prikkels om iedereen in zijn/haar eigen tempo verder aan te moedigen. Zo worden verschillen tussen cursisten op een natuurlijke manier opgevangen, complimenten hiervoor!

cursus Spaans in Deventer

Geplaatst door rawbrouwer op 24 dec. '14 | 3 jaar actief op Marktplaats
Spaanse les bij Mirella is zeer leerzaam. Zowel de grammatica als de spreekvaardigheid wordt geoefend. Door eenvoudig te beginnen en langzaam op te bouwen is de lesstof goed te behappen. Ook de lessen zijn zeer gezellig en dat maakt het erg leuk om Spaans te leren bij Espalmia!

Spaans les in Deventer

Geplaatst door BasB op 26 jan. '14  |  9 jaar actief op Marktplaats
Professionele les in een prettige sfeer. Goed lesmateriaal waar interactief mee gewerkt wordt. Duidelijke uitleg met daarna opdrachten om zelf te oefenen. 
Makkelijk te bereiken en flexibele inplanning van lesmoment. Zeker een aanrader! 

Spaanse cursus in Deventer

Geplaatst door Kok op 19 jan. '14  |  8½ jaar actief op Marktplaats
Ik heb lang gezocht om in de buurt spaanse les te kunnen volgen, en toen zag ik Espalmia van Mirella staan..en ik moet zeggen dat het een super gezellig en leerzame cursus is. Onder een genot van een kop koffie of bakje thee kun je de les volgen,het geeft een ontspannen sfeer en het is goed te volgen. Ik vind het elke week weer super leuk om er heen te gaan. En Mirella is een leuke spontane en goede docente. Blij dat ik haar gevonden heb! 

Spaans leren bij EspalmiaDeventer

Geplaatst door nadevries op 14 jun. '13  |  4½ jaar actief op Marktplaats
Wat leuk om op deze manier Spaanse les te krijgen! Mirella, de docente, is een spontane vrouw met veel gevoel voor humor! De groepen zijn klein, waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. De lessen hebben een duidelijke opbouw en structuur. Het lesmateriaal is overzichtelijk en ziet er verzorgd uit. Met een kop koffie of thee is het een feestje om les te krijgen van Mirella! Zoek je in Deventer of omstreken een adres om Spaans te leren, dan hoef je niet verder te zoeken, want bij Espalmia zit je goed.

Spaanse les bij EspalmiaDeventer

Geplaatst door Joke op 14 jun. '13  |  8 jaar actief op Marktplaats
Sinds 2 seisoenen krijg ik spaanse les van Mirella, zij doet dit op een manier die voor iedereen haalbaar is, met heel veel plezier ga ik dan ook naar haar toe om weer wat te leren in het spaans, de manier gaat eigenlijk op spelende wijze, door grammatica en opdrachtjes te maken die gezamelijk worden besproken, dus ook als je een keer wat minder tijd hebt, word je toch weer geholpen om verder te gaan.
Mijn advies voor mensen die spaans willen leren, voor vakantie of professioneel ga naar Mirella, dan weet ik zeker dat dit op een goede en gezellige manier bij iedereen "binnenkomt"

Joke

Spaanse les in DeventerDeventer

Geplaatst door Dito op 03 feb. '13  |  5½ jaar actief op Marktplaats
Zeker aan te bevelen!Zeer duidelijke uitleg en lesmateriaal.

Een goede en leuke cursus Spaans voor een goede prijs, en de juf is echt een schat. 

Spaanse lesDeventer

Geplaatst door naomiesplace op 28 jun. '12  |  1 jaar actief op Marktplaats
Met veel plezier mijn eerste en tweede cursus Spaans gevolgd bij Mirella. Het was erg prettig dat ik met mijn onregelmatige werktijden ook ’s ochtends bij haar terecht kon. Er werd met leuke materialen gewerkt en het was mogelijk Spaanstalige films te lenen om nog beter te wennen aan het de Spaanse taal.
Marius

beoordelingArnhem

Geplaatst door jokedehaan02 op 24 jun. '12  |  1 jaar actief op Marktplaats
Spaanse les bij Espalmia is een aanrader, zelfs voor 60 plussers. Ik zit in een klein groepje en het leren gaat spelenderwijs. Mirella heeft humor, is flexibel en weet een ontspannen sfeer te scheppen. Daarnaast is zij een goede docent die duidelijk weet uit te leggen. De lessen zijn goed van opbouw en het tempo is prima te doen. Er wordt een goede basis gelegd voor latere conversatielessen. Ik heb er zin in om straks weer door te gaan

Joke

Spaanse les in vertrouwde atmosfeerDeventer

Geplaatst door J.V. op 19 jan. '12  |  6 jaar actief op Marktplaats
Bij Mirella heb ik ervaren dat leren leuk is! Door in een ontspannen, gezellige sfeer, in kleine groepjes met individuele aandacht, zeer goed opgebouwde lessen te genieten leer je bijna spelenderwijs. Ik heb elke week uitgekeken naar de lessen, hoe druk ik het ook had. Zij kan les geven op elk niveau en aan iedereen! Voor welk doel je dan ook Spaans wilt leren: neem les bij Mirella!

Spaanse lesDeventer

Geplaatst door info op 17 jan. '12  |  1½ jaar actief op Marktplaats
Spaanse les bij Mirella is gezellig en ik ga er graag naartoe. Onder haar vakkundige begeleiding ontvouwt zich de Spaanse taal voor mij. Absoluut aan te bevelen!
Sara

spaansa conversatie cursusDeventer

Geplaatst door ceesvandermaas op 15 jan. '12  |  1½ jaar actief op Marktplaats
SPAANSE lessen volgen bij Mirella is een avondje uit.
Je leert er de dagelijkse woorden en zinnen spreken.
In je vakantie heb je hier erg veel aan.
Ik kan jullie dit adres erg aanraden
gr. Cees uit Diepenveen

Spaans leren spreken en schrijvenDeventer

Geplaatst door Alan op 31 aug. '11  |  4 jaar actief op Marktplaats
In september begin ik met de cursus Nivel II. Ik heb hiervoor Nivel I + Conversate 1 bij Mirella gevolgd. Mijn ervaringen tot op heden zijn:

- les krijgen van een ervaren/vriendelijke docente;
- hanteren van kleine groepen. Hierdoor is er veel ruimte voor individuele aandacht;
- gebruik maken van passend lesmateriaal met een goede afwisseling tussen theorie en oefening;
- aanwezigheid van prima faciliteiten (koffie/thee enz).

Verder raad ik iedereen aan om na een theorie-cursus een conversatie-cursus te volgen. In deze conversatie-cursus kun je dan de theorie uit de voorgaande cursus in de praktijk brengen.

Kortom als je echt Spaans wilt leren spreken en schrijven dan ben je hier aan het goede adres! Succes!

Theo en FreDeventer

Geplaatst door Fre op 07 jul. '11  |  7 jaar actief op Marktplaats
Leuk om hier een stukje te kunnen schrijven en zo ook mijn waardering voor de lessen te kunnen geven! Vanaf begin 2011 zijn mijn partner en ik begonnen aan deze cursus Spaans.

Het prettig kleine groepje waar ik in zit, ging razendsnel en af en toe maakte ik mij zorgen of ik dat tempo wel bij kon houden maar Mirella toont zich steeds weer een zeer vakkundig docent door ieder op zijn/haar eigen niveau Spaans te ondersteunen in de lessen.

Er wordt niet moeilijk gedaan over wat langer doorgaan met een les als er nog vragen zijn of.. als het gewoon supergezellig is (en dat is eigenlijk altijd het geval).
Als mijn partner en ik na de les weer richting huis fietsen, zeggen we steevast tegen elkaar: "wat een leuke les en wat een leuk mens is het toch".

Wat me vooral bevalt aan de lesstof, is dat we niet slechts een berg zinnetjes leren zodat je een drankje kunt bestellen en kunt vragen hoe laat het is in het Spaans, maar dat er echt een goede basis wordt gelegd waardoor je ook nog kunt begrijpen wat er tegen je wordt gezegd en je daar weer op kunt antwoorden in het Spaans.

Ook naast de lessen wordt er vaak iets georganiseerd waaraan je mee kunt doen als je dat leuk vindt: naar de bios voor een Spaanse film, een Spaans dansavondje, informatieve avonden over het land zelf, een taalreis etc.

We zijn nu net klaar met niveau 1 en gaan zéker door met het vervolg na de zomer!

MandyApeldoorn

Geplaatst door mandy_van_driel op 22 mrt. '11  |  4 jaar actief op Marktplaats
Bij Espalmia leer je Spaans.
Je kunt een vakantiecursus volgen, grammaticacursus en conversatiecursussen op verschillende niveaus.
Je zit met maximaal 6 personen in een groep waardoor je de optimale begeleiding krijgt en ook daadwerkelijk Spaans gaat spreken. Een groot verschil met de Spaanse cursussen waarbij je over het algemeen met een 30 mensen in een klas zit. Of de privelessen waarbij je heel veel geld kwijt bent.

Mirella heeft zo veel ervaring dat ze de perfecte manier heeft gevonden om je goed Spaans te leren. Buiten de standaard lesstof leer je ook Spaans aan de hand van spelletjes, puzzles, boekjes, liedjes, gastsprekers etc etc. Het is absoluut niet saai!
Je leert een taal en het is er altijd gezellig

Ik heb 2 jaar les gehad bij Mirella en ik kan mij meer dan goed redden in Spanje en Spaanstalige landen.

Spaanse lesDeventer

Geplaatst door Roel op 22 mrt. '11  |  7½ jaar actief op Marktplaats
I.v.m. het opzetten van een B en B in Spanje heb ik de eerste 13 lessen gevolgd. Het lesmateriaal is eenvoudig maar duidelijk. Een hoog tempo maar een goede uitleg. Na de eerste 13 kun je je al aardig redden in Spanje. Een aanrader voor iedereen die Spaans wil leren.

Spaans lesDeventer

Geplaatst door Luuk op 17 mrt. '11  |  2½ jaar actief op Marktplaats
Luuk

Heel goed! veel persoonlijke aandacht. Niet duur maar toch professioneel en gezellig!

Cursus SpaansDeventer

Geplaatst door Henk op 29 jun. '10  |  6½ jaar actief op Marktplaats
Sinds september 2009 volg ik spaanse lessen bij Espalmia. Het lesmateriaal is heel goed en duidelijk! De lessen zijn erg leerzaam en na 1 cursusjaar heb ik zeker al veel geleerd! Het is altijd gezellig! Spaanse lessen bij Mirella: een aanrader!

beginnerscursus nivo 1 en conver 1Deventer

Geplaatst door martin op 14 jun. '10  |  5½ jaar actief op Marktplaats
Diana en ik, Martin, hebben samen de beginners- en conversatiecursus spaans bij Mirella gevolgd. Kleine groep met veel persoonlijke aandacht. Koffie, thee, koekjes en snoep maken de avond compleet. Ik heb het gevoel dat ik door deze twee cursussen in staat ben mij zelfstandig te redden in een spaans talig land.
Een AANRADER!!

cursus SpaansDeventer

Geplaatst door sj.van.benthem op 09 jun. '10  |  3½ jaar actief op Marktplaats
Mirella biedt maatwerk. Wil je Spaans leren spreken, dan leer je Spaans spreken met deze geweldige lerares. Wil je grammatica, dan krijg je grammatica met prettige oefeningen. Er is aandacht voor het grote geheel, maar ook voor het detail. En dat alles met humor, thee, cultuur en veel afwisseling.

kjdeventer

Geplaatst door kjbrus op 04 jan. '10  |  6½ jaar actief op Marktplaats
Voor mensen die op een leuke en goede manier spaans willen leren is mirella een echte aanrader. De oefenstof is van a t/m z op een goede manier gerangschikt en zeer goed te doen. De lessen worden in klassen van maximaal 6 mensen gegeven en iedereen krijgt evenveel aandacht. Ook de sfeer is zeer gezellig en voor je het weet ben je verkocht om verder te gaan. Zeker in mijn geval ga ik binnenkort beginnen aan de 3e les. Ook de bevlogenheid van mirella speelt een rol hierin!

Spaanse lesDeventer

Geplaatst door sanderbos op 22 dec. '09  |  3½ jaar actief op Marktplaats
Voor mijn stage in Costa Rica had ik natuurlijk wel een goede Spaanse basis taalkennis nodig. Daarom kwam ik al snel bij Espalmia terecht! Een goede keus, aangezien we in kleine groepjes leskrijgen en er veel persoonlijke aandacht is. Er wordt goed les gegeven door Mirella en de oefenstof die gebruikt wordt sluit mooi aan op ons niveau. Mirella geeft mij zelfs wat extra bijles, zodat ik straks niet met een mond vol tanden kom te staan in Costa Rica.
Een echte aanrader dus, als u opzoekt naar een goede, gezellige en leerzame Spaanse cursus in Deventer!

Spaanse cursus in DeventerLaren gld

Geplaatst door CSchoenmakers op 20 dec. '09  |  5 jaar actief op Marktplaats
Deze cursus is voor beginners en gevorderden. Doordat Mirella maximaal 6 personen in een les heeft krijgt iedereen de benodigde aandacht. Met behulp van haar kennis en enthousiasme is iedere les een feestje! Iedere cursist kan gebruik maken van de Spaanse dvd collectie en Spaans talige boekjes die voor nog wat extra kennis kunnen zorgen. Ik kan deze cursus iedereen aanraden!

Spaanse lesDeventer

Geplaatst door alexhagen op 18 dec. '09  |  3½ jaar actief op Marktplaats
Ik ben in januari 2009 begonnen met cursus bij Mirella. Het was de bedoeling om een basiscursus te doen ter voorbereiding op en vakantie naar Cuba. Inmiddels zit ook cursus 2 er al weer op. Het is gewoon leuk bij Mirella en ook erg leerzaam. Er wordt volgens een vaste structuur gewerkt en er is veel plaats voor praktijk. Huiswerkoefeningen varieren van invuloefeningen tot boekjes lezen en vertellingen tijdens de les. Dus erg leerzaam. Daarnaast is het ook gewoon heel erg gezelling en kun je altijd een boekje of filmpje meenemen als oefenstof. Tevens worden er reisjes en andere excursies georganiseerd, waar je aan mee kunt doen. Kortom leerzaam en leuk.

Geplaatst door goedh012 op 19 okt. '09  |  1 jaar actief op Marktplaats
In januari 2009 ben ik gestart met Spaans bij Espalmia. 13 lessen, gevolgd door 4 extra conversatielssen. Daarmee kon ik de zomervakantie in Spanje prima uit de voeten. Ongelooflijk wat je in een paar maanden leert. Ik volg nu de conversatiecursus. Een goede manier om je de taal nog meer eigen te maken. Mirella geeft op geheel eigen wijze les aan kleine groepjes, met een goed doordachte methode en in een gezellige ambiance. Wil je snel en op niet al te schoolse of ingewikkelde wijze Spaans leren dan is dit de cursus!

Geplaatst door Anke op 01 jul. '09  |  5 jaar actief op Marktplaats
Spaans leren bij Espalmia is absoluut aan te bevelen. Les in kleine groepjes, een goede lesmethode, een heel enthousiaste en goede docente en daarbij ook nog eens veel gezelligheid. Ik ben heel enthousiast na de eerste Nivel 1 cursus en ga zeker in september door met een volgende cursus.

Geplaatst door Annelies op 01 jul. '09  |  5 jaar actief op Marktplaats
Deze cursus is een absolute must voor iedereen die snel en praktisch Spaans wil leren. De lessen zijn praktisch en heel duidelijk van opzet, Mirella weet alles ook prima uit te leggen.
Ik heb er veel aan gehad en hoop het tijdens mijn aanstaande vakantie in Spanje meteen toe te kunnen passen.

Geplaatst door Ogink op 01 jul. '09  |  8 jaar actief op Marktplaats
Enorme stappen gemaakt in 13 lessen met deze voor mij nieuwe taal. De lesmethode van Espalmia biedt een goede structuur om snel vorderingen te maken. Het legt ook een goede basis voor vervolgcursussen. Samen met het enthousiasme en de humor van de docent waren de lessen voor mij aangenaam en ontspannend.

Geplaatst door Piet Bergsma op 04 mei '09  |  4½ jaar actief op Marktplaats
Wil je Spaans leren in een kleine groep van maximaal 6 personen?
In een gezellige, ongedwongen atmosfeer?
Dan ben je bij Espalmia aan het juiste adres.
Ook mensen zonder talenknobbel kunnen hier leren zich verstaanbaar te maken in een Spaanstalig land.
Alle facetten van de Spaanse taal komen aan bod, in een redelijk tempo, maar dat is voor iedereen in principe bij te houden.
Het enthousiasme van de lerares, Mirella, werkt aanstekelijk en motiverend.
En ook niet onbelangrijk, het is tijdens de lessen altijd gezellig.

Geplaatst door noordhof op 07 jan. '09  |  7½ jaar actief op Marktplaats
sinds september 2008 volg ik de basiscursus bij Mirella. Ik vind het heel leuk omdat: de lessen helder en goed zijn opgezet, zij persoonlijke aandacht geeft en de groepen klein zijn. ¡Muy bueno! Mirella.

Geplaatst door noordhof op 07 jan. '09  |  7½ jaar actief op Marktplaats
sinds september volg ik een basiscursus bij Mirella. Ik vind het ontzettend leuk omdat zij: goed les geeft, veel persoonlijke aandacht geeft en de groepjes klein zijn. Ik ga nu voor de conversatielessen en ben reuze benieuwd. Muy bueno, Mirella.

Geplaatst door Lewerissa op 07 jan. '09  |  8 jaar actief op Marktplaats
Espalmia is een aanrader voor iedereen die Spaans wil leren!
Van "vakantie Spaans" tot Spaans voor gevorderden, Mirella past de les op een ieder aan.
De klas bestaat uit maximaal 6 personen, dus er is veel aandacht voor elke cursist.
Al na één beginnerscursus raak je zeker gemotiveerd om verder te gaan!

Geplaatst door visscher op 07 jan. '09  |  5 jaar actief op Marktplaats
Na een kursus bij de Volksuniv. gevolgd te hebben (grote groepen en een debiliserend laag tempo) besloot ik naar een serieuzere aanpak te zoeken en ik vond die via internet in de vorm van de lessen van Mirella. De kern vd grammatica wordt behandeld in een tempo dat gelukkig hoger ligt maar toch goed te doen is voor iemand die er een paar uur per week in steekt. De groepen zijn lekker klein (veel oefening) en de instrucievormen gevarieerd. De sfeer is bovendien altijd erg goed en daarnaast mag je elke week dvd's met Spaanstalige films lenen uit haar dvd-otheek.

Woon je niet al te ver van Deventer en wil je serieus wat aan Spaans doen, dan zou ik voor de cursussen van Mirella kiezen (om de prijs hoef je het niet te laten.

adrie

Geplaatst door Maggy op 19 mei '08  |  7½ jaar actief op Marktplaats
Sinds september 2007 les ik bij Mirella. Eerst de basiscursus in 13 lessen en nu de conversatiecursus. Afgelopen maand ben ik in Spanje geweest en kon toen het geleerde heel goed in praktijk brengen. Mirella is niet alleen een zeer goede docente maar ook iemand met zeer veel belangstelling voor de persoon achter de cursist en dat maakt het, samen met een paar medecursisten elke week een plezier om weer naar mijn Spaanse les te mogen gaan.

Geplaatst door vetterp op 18 mei '08  |  5½ jaar actief op Marktplaats
Paul

Zeer gedegen opleiding om de spaanse taal te leren, van beginnersnivo tot hoogspaans! Heb een jaar geleden eerst bij Mirella tijdens een verkorte cursus in 2-3 maanden een basis geleerd waarmee ik me tijdens de vakantie in Spanje al aardig kon redden. Volg nu de grammatica en conversatielessen. Met behulp van haar vakkennis en haar enorme enthousiasme leert Mirella je in een ongedwongen en zeer gezellige sfeer de spaanse taal begrijpen en spreken. Wat ik erg prettig vind, is dat de klassen qua omvang beperkt zijn waardoor je voldoende aan bod komt om te oefenen met spreken en er voldoende ruimte is om vragen te stellen. Naast behandeling van de standaard stof wordt geen middel onbeproefd gelaten en oefen je aan de hand van puzzels, liedjes, spelletjes, gastsprekers, enz, grammatica en je spreekvaardigheid. Erg leuke lessen!

Geplaatst door vetterp op 18 mei '08  |  5½ jaar actief op Marktplaats
Paul

Geplaatst door Theo en Cor op 17 mei '08  |  5½ jaar actief op Marktplaats
Wij hebben in Apeldoorn 1 jaar les van Mirella gehad en volgen nu (omdat onze eigen cursus gestopt is) nog een aantal conversatielessen bij haar. Mirella heeft veel persoonlijke aandacht voor haar cursisten en geeft daarom ook les aan maximaal 6 personen zodat er ruimte en tijd genoeg is om de taal te leren spreken. En dat wil toch iedereen! Ook belangrijk: De lessen bij Mirella zijn altijd gezellig!