Spaanse les - Espalmía
Instituut voor Spaans
onderwijs en vertalingen

Espalmía

Contact

Espalmía
M.D.C. Rothengatter-Oosterveen
Cornelis Lelylaan 2
7424 CD Deventer
Nederland

0570 651896
06 17682771

A.C.E./SHIN

OVER A.C.E./SHIN

A.C.E. staat voor AnimalCare España/ SHIN (Spaanse Honden In Nood).
A.C.E./SHIN zet zich in tegen het mishandelen en doden van (zwerf)honden in Zuid-Spanje.
Met de medewerking van ruim 250 vrijwilligers in Nederland, Belgie, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken en Spanje, proberen wij deze honden van een zekere dood te redden, op te vangen in onze Refugio en op een zorgvuldige wijze een nieuw tehuis voor hen te vinden, een Gouden mand.
Inmiddels hebben wij al meer dan 13.000 honden een nieuw leven kunnen geven en is onze stichting een van de grootste in Spanje.

Onze Refugio (asiel) huisvest per maand 350 honden en al deze honden krijgen dag in dag uit de verzorging die zij nodig hebben, zoals voedsel en medisch zorg.
Elke hond, ziek, oud of met een handicap krijgt bij A.C.E./SHIN een eerlijke kans. Een kans die deze stakkers in de vreselijke dodingsstations niet krijgen.

Enkele van onze doelstellingen zijn dan ook:

- De wreedheden in Spanje die nog dagelijks plaatsvinden onder de aandacht te brengen
- Te strijden voor een betere wet- en regelgeving en de uitvoering hiervan
- De hondenverkoop in winkelcentra, op stranden en markten te laten verbieden
- Verplichte castratie/sterilisatie voor de honden die via een asiel of dodingsstation worden herplaatst
- Voeding en medische zorg in de dodingsstations.

Omdat wij van mening zijn dat de hondenpopulatie sterk moet krimpen, wil het welzijn van de honden verbeteren, geven wij voorlichting aan de plaatselijke bevolking om hen het belang van castratie/sterilisatie te laten inzien. Wij nodigen plaatselijke scholen uit om kinderen te leren hoe met honden om te gaan en niet in een opwelling een pup aan te schaffen omdat het een leuk speeltje is. A.C.E./SHIN wil dan ook het goede voorbeeld geven door al haar honden, indien leeftijd en gezondheid dit toelaten, gecastreerd/gesteriliseerd naar hun nieuwe baasje te laten vertrekken.
Ook stelt A.C.E./SHIN de plaatselijke bevolking in staat tegen kostprijs hun hondje te laten steriliseren of castreren.

Wilt u één van onze honden een gouden mand geven??? Bezoek dan onze database.
Daar vindt u alle informatie en foto's over de honden die ter adoptie zijn.

Tevens is er de mogelijkheid om virtueel (=financieel) te adopteren.

Vlieg een hond naar een Gouden Mand!

U kunt vanuit Malaga een hond mee laten vliegen. Dit is eenvoudig en voor u zijn er geen kosten aan verbonden.

Hoe werkt het?

Als u vanuit Malaga vliegt op de luchthavens Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven of Zaventem, kunt u honden meenemen. Onze honden mogen namelijk alleen onder begeleiding vliegen. Zodra wij uw vluchtgegevens ontvangen hebben, reserveren wij voor de honden plaatsen in hetzelfde vliegtuig. Eén van onze medewerkers zal de honden inchecken op Malaga en u de papieren overhandigen. Aangekomen op uw bestemming, wacht u tot de kooien met de honden bij de band worden afgeleverd. U neemt de kooien mee langs de douane.

Na de douane zal een vrijwilliger klaarstaan om de kooien en papieren in ontvangst te nemen. De vrijwilligers zijn herkenbaar aan de groene bodywarmers met daarop het logo van ACE | SHIN. Voor u heel simpel, voor onze honden een nieuw leven! Voor meer informatie en boekingen kunt u contact opnemen met:


- voor België: Ann Vergeylen via vluchtenbe@ace-charity.org;
- voor Nederland: Nils Vogelzang via vogelzang_n@hotmail.com of tel. 0031 622 723 427;
- voor overige landen: via de Hoofdverantwoordelijke van het land waarin u woonachtig bent.
MIJN ERVARING ALS VLUCHTBEGELEIDING VOOR HET ACE /SHIN door CASPER MOERBEEK
La semana pasada estuve en Málaga, La semana antes estuve en nuestra casa en Alicante. El jueves, 28 de marzo, volé a Alicante, Jantine me recogió del aeropuerto. Juntos celebramos los días de Pascuas. Pasamos algunos días agradables; andar, comer, visitar mercados, con una amiga y con mis suegros.

Un par de días no hacía buen tiempo, pero hacía muy buen tiempo los otros días, casi verano. Maravilloso para organizar una barbacoa, almorzar en una terraza y tomar sol.

El día después de Pascuas llevé a Jantine al aeropuerto y conducí a Marbella, cerca de Málaga. Un trayecto de casi de 600 kilómetros en un paisaje magnífico; Sierra Nevada, Granada, Santa Fe. Conducí más o menos 5 horas.

En Marbella fui a un amigo, el día después vinieron 2 otros amigos. ¿Qué haríamos? Jugar al golf naturalmente, 4 días. Muy agradable, pero los primeros 3 días llovía mucho. En Holanda el tiempo hacía más mejor.

Pero tenía una misión adicional. Me había matriculado en ACE para llevar perros a Holanda en el avión.

ACE En 1999 Fabienne Paques fundó una perrera. Fabienne recoge los perros que viven en la calle y que no tienen amo. Si Fabienne no ayuda los perros, el ayuntamiento los mata.

En Holanda y Bélgica se puede adoptar los perros. Por el sitio web de ACE, amos nuevos pueden eligir un perro. Después de matrícula, un colaborador de ACE visita a los amos nuevos e inspecciona la casa nueva y a los amos nuevos. Si la evaluación es positiva, se transportan los perros a Holanda o Béligca.

Se lo hace con voluntarios, gente que vuele de Málaga a Holanda o a Bélgica. ACE reserva en el ticket del voluntario el viaje de un o más perros y arregla el check inn. El voluntario recibe la documentación del perro y en Holanda debe recoger el perro de la cinta transportadora y llevarlo a pasar la aduana. Ahí está una persona de ACE para recibir el perro, las más veces con los amos nuevos.

El voluntario no necesita pagar nada, solo le cuesta un poco de trabajo y tiempo.

El sábado por la noche fui al aeropuerto. La señora de ACE estuvo en el mostrador de Transavia y facturó los perros para mí. Tambien llevó los perros al punto de cargo especial. Tenía 4 perros en 2 cajas grandes de plástico. Los perros viajaban en el avión en una bodega de animales con presión atmosférica.

En Rotterdam recibí los perros por una puerta especial para cargo anormal. Después de pasar la aduana, encontré a la señora de ACE en Holanda. Ahi estaba esperando con los amos nuevos. En 2 minutos transmití los perros. Muy gracioso a ver los felices amos nuevos y sus hijos.

Una pena pequeña para mí, un gusto grande para los amos y una bendicíon para los perros!
http://ace-charity.org

Mijn ervaring als vluchtbegeleider voor ACE Charity

Ik heb mij via email in contact gesteld met ACE en gegevens van mijn vlucht uitgewisseld. Daardoor kan ACE de honden bijboeken en voor de betaling zorgdragen.

Op het vliegveld ontmoeten wij de Spaanse vertegenwoordiger samen met twee Nederlandse stagiaires. Dat was wel heel makkelijk. Zij begeleiden de honden door de incheck en ook door de douane. Wij krijgen de eigendomspapieren en de vrijwaringsbewijzen voor de honden mee. Daarna gaan wij gewoon door als anders.Op Schiphol aangekomen, verwijst een baliemedewerker mij naar de liften die in de bagagehal uitkomen. Daar komen de twee benches met de honden inderdaad aan. Eigenlijk nauwelijks later dan onze koffers. Er stond geen douane, dus we liepen gewoon door naar de aankomsthal. Daar werden wij opgewacht door een Nederlandse vertegenwoordiger van ACE, samen met de toekomstige eigenaren van de honden. Je kunt je voorstellen dat met smart werd uitgekeken naar onze komst!! Na een korte check worden de honden uit de benches gehaald en verenigd met hun zeer blije baasjes. Erg leuk om even bij te blijven.

Al met al, het kost nauwelijks tijd of inspanning en je maakt er mensen en honden blij mee. DOEN ALS JE DE KANS KRIJGT!!!!
Rob Peelen

Vluchtbegeleider voor ACE Charity

Alles is prima verlopen. We kregen 4 hondjes mee. Op Malaga airport stond Fabiënne met een andere dame al bij de incheckbalie te wachten met op de kar de benches. Bij aankomst op Schiphol moesten we helaas bijna een uur wachten op de komst van de hondjes. Daar hadden we niet helemaal op gerekend. We waren geland om 23.05 en rond 24.00 uur kwam er een medewerker van het vliegveld ze brengen. Maar de ontvangst in de aankomsthal was erg leuk!

De adoptanten maakten foto's en in een rustige hoek werden de hondjes uit de benches gehaald. We werden door allen heel bedankt voor onze bijdrage. Ondanks de wachttijd kan ik het iedereen aanraden om te doen!!!

Brigitte Kroeze
Telma

http://www.ace-charity.org/onderhoud/pics/dogs/medium/Telma_1_ref_nr_6569_2012-12-21-13-22-38.jpg

Telma, met haar grote oren, is een bijzonder lieve meid die door een hel is gegaan. Net als zoveel andere Podencootjes werd zij gedumpt in het dodingstation, haar pupjes nog bij haar...De kleintjes werden maar meegegeven aan eender wie, die eentje wilde en toen bleef zij alleen achter...de angst, de bibber op dat frijle lijfje...vreselijk... Nu is Telma bij ons, zij is nog bang maar wel zeer zeer lief en ondergaand. Waarschijnlijk is Telma nog nooit goed behandeld geweest en nu is alles nieuw voor deze mooie meid. Ze is goed en sociaal met andere honden, daar trekt ze zich zelfs aan op...maar niettegenstaande het knuffelen nieuw is voor haar, is het haar toch aangenaam bevallen. De warme, onschuldige blik in haar oogjes kijken je vragend aan en vragen enkel...doe me geen pijn...

http://www.ace-charity.org/onderhoud/pics/dogs/medium/Telma_2_ref_nr_6569_2012-12-21-13-22-38.jpg

Wie toont Telma een wereldje dat ze nog niet mocht kennen, tot hiertoe....? Wie geeft haar veel affectie, tijd en respect...zodat Telma mooi kan openbloeien...? Het is haar zo gegund....

Telma is inmiddels geadopteerd door haar opvangmama!Liancha
Uit het dagboek van Fabienne, januari 2013:

Iedereen herinnert zich wel de oude podenco die haar pupjes baarde in een houten krat naast een flat gebouw... Ze werd op de valreep meegenomen en leeft nu in het asiel van Algeciras... De oude arme podenco heeft geen geluk, enkel twee van haar pupjes hebben het overleefd...
Met haar leven beschermde ze haar kleintjes, die telkens voor de jacht werden weg geplukt en waar ze nooit van kon genieten, heel haar leven lang... Nu ze oud is en niet meer kan werd ze aan de kant gezet... De oude mama trotseert toch nog met opgeheven hoofd haar benarde bestaan, ze is zo dankbaar, legt haar oude grijs gekleurde kopje in je hand en kijkt je met volle overgave aan, zo blij dat het niet meer met snauwen en trappen moet... Ze is de onderdanigheid zelve, als je maar lief met haar bent, en een brokje deelt met haar twee nog levende pupjes... Maar spijtig genoeg hangt ook hun leven aan een zijden draadje... We doen er alles aan om ze toch in leven te houden, dat zouden dan de enigen zijn die een waardig leven krijgen, terugkijkend op de zovele die ze baarde en die ergens een bestaan hebben waar geen mens akkoord mee kan gaan, maar wat helaas realiteit is... Oude podenco mama, je bent veilig nu, geluk ligt op een klein plaatske voor de miljoenen wezens op deze aarde... Jij bent er eentje van, mag je nog even voelen wat een mens ook kan zijn, nog heel even, ik gun het je zo... En samen met mij zovele andere mensen...

Liancha is inmiddels geadopteerd door een geweldig baasje!
Jane

Jane verloor haar moed en hoop in het dodingsstation. We bevrijdden haar uit die hel en nu is ze bij ons in de Refugio, nog triest en gelaten, maar we werken eraan om haar snel weer blij te maken. Jane is goed met andere honden en is een zachtgevoelig, teder hondje met een zeer rustig karakter. Wie toont haar gauw dat het anders kan en dat haar leventje wel heel mooi en gelukkig kan zijn...? Jane heeft gauw iemand nodig...

Jane heeft inmiddels een heel lief baasje gekregen!!!!

Jane
Rubiata

Rubiata

Samen met haar pupjes zat ze daar, bang voor wat komen zou...een voor een gingen haar kleintjes weg, mee met een Spaans kindje...ze zijn nog klein en dus lieve Kerstgeschenkjes voor 2012...laat ons hopen dat het geluk op hun weg ligt... Nadat alle pupjes weg waren, bleef mama alleen over en haar lot was om ingeslapen te worden, want niemand hier in Spanje, neemt een mama Podencootje mee dat niet wil jagen en bang is...geen schijn van kans. Wij twijfelden geen moment om dit heel mooi dametje mee te nemen...stilaan komt ze los, met haar voorpootjes uitgestrekt op de grond, steekt ze haar poepje al eens vrolijk omhoog en wil zelfs spelen...langzaam maar zeker begrijpt ze dat het nu goed zit en wil ze open bloeien...Rubiatia gaat ongetwijfeld een tophondje worden ! Nu nog iemand vinden die de kwaliteiten van een Podencootje kent en waardeert...en lieve Rubiata heel gauw naar huis haalt, haar nieuwe 'thuis'...

Rubiata heeft inmiddels een gouden mandje gekregen!!!!

Rubiata
Mariana

Het hele jaar door werken er in het dodingstation van Los Barrios vrijwilligers die de situatie wat draaglijker willen maken, die er alles aan doen om te vermijden dat de honden ingeslapen worden. We proberen hen dan ook zoveel mogelijk te helpen door er iedere maand een aantal honden weg te halen. We doen wat we kunnen, maar ook wij zitten overvol en we kunnen alleen maar helpen als we plek hebben... Begin februari was het ons eindelijk gelukt om enkele kooien vrij te maken, dus brachten we een bezoek aan het dodingstation. We hadden maar 1 doel voor ogen: zoveel mogelijk honden redden uit deze hel... We brachten 15 honden mee, waarvan er 11 in een en dezelfde kooi zaten, de kooi van de ?langzitters?. Stuk voor stuk honden die, dankzij de inzet van de vrijwilligers en enkele weldoeners, in leven konden blijven. Zij bleven (soms zelfs jarenlang) gespaard van een dodelijke injectie... De vrijwilligers voelden echter de druk van de eigenaars van het dodingstation: zij wilden plaats maken en de kooi van de langzitters stond op hun lijstje... We namen ze allemaal mee: Mariana, Kim, Jerry, Nina, Hetra, Godoi, Franky, Thor, Roman, Raul en Pablo! Mariana werd geboren in het huis van een jager, 2 jaar lang doorstond ze alle beproevingen totdat ze naar het dodingstation werd gebracht. Ook hier bracht ze 2 jaar door achter de tralies... Nu is ze bij ons, en ook al wordt ze hier omringd door de beste zorgen, krijgt ze liefde en aandacht, ideaal is het niet... Al heel haar leven zit ze opgesloten in een hok... Het wordt stilaan tijd dat ze kan genieten van haar leven en van de warmte van een liefdevol gezin!

Mariana is een tijdje door Espalmía gefosterd, maar heeft inmiddels een warm thuis gevonden!!

Mariana
Susan

Een braaf Podenco-juffertje, heel lief en verlegen...heeft als Podenco hier in dit land, helaas nog niet veel kans op geluk gekregen... Een vrijwilligster heeft Susan, graatmager en zwanger, van een betreurenswaardige dood kunnen redden. Susan was niet in staat om voor haar pupjes te zorgen en zou er zelf misschien het leven bij laten. Wij hebben haar onmiddellijk gesteriliseerd, alle ongedierte van haar verwijderd en haar lekker eten gegeven...Susan is ondertussen al enkele kilootjes bijgekomen, maar ze is nog heel angstig voor de mens...wat volkomen te begrijpen is... Met andere honden is ze heel goed en ze zoekt dan ook steun bij hen. Timide Susan heeft een begripvol baasje nodig die haar wil helpen ontdooien en openbloeien...tijd, geduld en veel affectie doen immers wonderen. Ook Susan heeft recht op een goed leven...wie wil haar dit geven ? Eens het ijs gebroken is, gaat u er een enorm zachtgevoelige, lieve, aanhankelijke en supertrouwe vriendin aan hebben...wie doet deze mooie rescue ? Susan zal u oneindig dankbaar zijn...

Susan wordt gesponsord door Cursisten van Espalmia - Spaanse les

Susan
Adino

Adino is een streling voor het oog, een heel mooi gekleurde, jonge kerel met een zalig top-karakter. Hij vertroeft graag bij mensen en is goed met andere honden. Adino had een thuis maar de mensen brachten hem binnen omdat ze niet meer voor hem konden zorgen...en hij treurde enorm, zijn thuis zo erg missend. Adino is leuk speels, volgt gehoorzaam, is goed opgevoed en is totaal niet dominant, echt een heel goede gezinshond. Voor wie op zoek is naar een lieve vriend met een peperkoeken hartje en eentje die het gezinsleven tevens gewend is... Maakt u Adino gauw terug gelukkig ? Hij zal u zeker niet teleurstellen...

Adino wordt gesponsord door Mirella - ESPALMIA - Spaanse les

Adino